top of page

50 מיתוסים בטיפוח שיפתיעו אותך

Writer: Maya HannaMaya Hanna

לפני 7 חודשים לקחתי על עצמי לנפץ מיתוס טיפוח אחד ביום. לא ידעתי לכמה מיתוסים אצליח להגיע, ואם בכלל אצליח להקפיד, אבל בסוף הגעתי ל50 מיתוסים ב50 ימים!


  1. ❌״אוקסיבנזון מסוכן כי גורם לבעיות הורמונליות״❌ אמת: עד היום לא הוכיחו קשר ישיר בין אוקסיבנזון לבעיות הורמונליות. המקור למיתוס הוא מחקר שנעשה על עכברים, ב*האכלה*, ב*כמויות מאסיביות* של אוקסיבנזון. אך כך יצא מחקר שהראה שבן אדם צריך למרוח כל יום על כל הגוף במשך 277 שנה כדי בכלל להתחיל לראות בעיות הורמונליות מאוקסיבנזון. אז אם אתם לא עכברים, אוכלים אוקסיבנזון לארוחת בוקר או בעלי חיי נצח- אין לכם מה לדאוג😉

  2. ❌״אסור לשים חומצות בבוקר״ ❌ המיתוס נובע מכך שחומצה סליצילית וחומצות אלפא הידרוקסיות (גליקולית, לקטית, מנדלית..) מגבירות את הרגישות של העור לשמש. זה נכון, ולכן כשמשתמשים בהם חובה להקפיד אפילו יותר על קרם הגנה, אבל - הרכיבים האלה מגבירים רגישות לשמש לטווח ארוך יותר מרק הזמן שהרכיב יושב לכם על העור. כלומר, גם אם תשימו חומצה גליקולית בערב העור שלכם יהיה רגיש יותר לשמש במהלך כל היום ולא רק בערב. ובכל אופן אתם אמורים לשים קרם הגנה. בקיצור, מותר למרוח חומצות גם בבוקר.

  3. ❌״חומרים פעילים באחוז גבוה יש רק אצל קוסמטיקאיות״❌ אחד השקרים החוזרים על עצמם שוב ושוב זה שחומרים פעילים באחוז גבוה יש רק אצל קוסמטיקאיות. זה פשוט לא נכון. אין שום חוק שמפריד בין מוצרים שנמכרים בפארם או באינטרנט למוצרים שנמכרים אצל קוסמטיקאיות. אפשר למצוא את אותם אחוזים ואפילו הרבה יותר גם בפארם ובאינטרנט. שימו לב שזה לא אומר שזה בהכרח בטוח בשני המצבים. בכל מקרה כדאי להיות אחראיים ולשים לב שאנחנו משתמשים רק במוצרים שנכונים לעור שלנו ובכמות המתאימה.

  4. ❌״וזלין זה מסרטן״❌ אני שומעת יותר ויותר טענות על כך שוזלין זה מסרטן כי זה תוצר לוואי של נפט. אז בואו נעשה רגע סדר- וזלין זה שם חברה שמוכרת מוצרים על בסיס פטרולאום ג׳לי. מה שנחשב ל״וזלין״ המפורסם זה פטרולאום ג׳לי טהור. זה הרכיב הכי טוב שיש באטימת לחות שמוכר כיום. מה שאומר שהוא מונע ממים להתנדף מהעור וכך לשמור על לחות. פטרולאום אכן נגזר משימוש בנפט אבל הוא עובר תהליכים כימיים שמאפשרים לו להיות בטוח לשימוש וכמובן שאינו מסרטן.

  5. ❌״רטאוויט זה רטינול במרשם״❌ אמת: אין דבר כזה רטינול במרשם. רטינול וטרטינוין (החומר הפעיל בתרופת רטאוויט), שניהם רטינואידים. רטינול נמכר ללא מרשם בפארמים או ברשת, ורטאוויט זאת תרופת מרשם. אז איך רטאוויט קשור לרטינול? כשרטינול בא במגע עם העור הוא עובר 2 טרנספורמציות עד שהוא הופך לטרטינואין: retinol ‑‑ > retinaldehyde ‑‑> retinoic acid. בגלל המעברים האלה, לא כל הרטינול הופך לטרטינואין, וזה הופך אותו לעדין יותר, ולכן גם נמכר ברשתות ולא ע"י מרשם רופא. הטרטינואין חזק מהרטינול פי 10‑20, אך זה לא אומר שהרטינול לא אפקטיבי בכלל. מה שכן נכון להגיד, זה שטרטינואין ורטינול שניהם ממשפחת הרטינואידים.

  6. ❌״ויטמין e יכול להעלים קמטוטים ולהחליק צלקות וסימני מתיחה״❌ אין שום הוכחה מדעית לזה, מדובר באגדות. אם כבר, יש מחקר שהוכיח שוויטמין e יכול להחמיר צלקות.

  7. ❌״אלכוהול במוצרי טיפוח פוגע בעור״❌ אמת: אלכוהול זה לא השטן. יש כמה סוגים של אלכוהול ורובם לא פוגעים בעור. גם אלו מהסוג ״הרע״, יכולים להיות לגמרי בסדר באחוז הנכון ובפורמולה הנכונה. באחוז הנכון אלכוהול אפילו יכול לעזור לחדירה טובה יותר של רכיבים. מה שכן נכון, זה שאחוז גבוה אלכוהול (מהסוג ה״רע״) יכול לייבש את העור ולפגוע במחסום העור (אבל זה למשל יכול לקרות גם מהרכיב האהוב חומצה סליצילית 🤷‍♀️).

  8. ❌עור שומני לא צריך קרם לחות״ ❌ אמת: עור שומני זה עור שמייצר יותר סבום (השומן הטבעי שהעור מפריש). הלחות בעור וכמות הסבום הם עצמאיים ונפרדים, מכיוון שהסבום לא מונע מהלחות להתאדות מהעור. מה שאומר בעצם, שעור שומני יכול להיות גם מיובש. ברגע שעור שומני לא מקבל את הלחות שהוא צריך, מחסום העור נפגע, וזה יכול לגרום ליצור של עוד סבום, בדיוק ההפך ממה שרצינו. אז לבעלות העור השומני שבנינו- גם העור שלכן צריך לחות 😉

  9. ❌״אפשר להשתזף עם קרם הגנה פשוט לא נשרפים״❌ לא! השיזוף זה בעצם המנגנון של העור שלנו לנסות להגן על עצמו מפני השמש. זה לא המנגנון הכי טוב לכן אנחנו צריכים לשים קרם הגנה. אין דבר כזה להשתזף עם קרם הגנה ולהשאר מוגנים. אם העור שלכם התכהה זאת תגובה לקרני שמש שפגעו בעור ועשו נזק. אם שמתם קרם הגנה והשתזפתם כנראה שלא שמתם שכבה עבה מספיק או שמשהו אחר בקרם ההגנה לא עבד.

  10. ❌ ״אנשים בעלי עור כהה לא צריכים קרם הגנה״ ❌ אמת: כולם צריכים קרם הגנה לא משנה באיזה צבע. גם בעלי עור כהה יכולים לחלות בסרטן העור. עובדת בונוס: לעור כהה יש אפילו יותר נטיה לפיגמנטציה.

  11. ❌״גילוח השיער גורם לשיער לצמוח עבה יותר, כהה יותר, ומהר יותר״❌ אין הוכחה מדעית שגילוח השערה משנה את הצמיחה שלה, לא בterminal hair ולא ב וvellus hair. מה שכן קורה בterminal hair זה שכשחותכים שערה מהסוג הזה הקצה שלה נהיה מחודד ולכן היא מרגישה קוצנית יותר. יכול להיות גם שהשערה המקורית התבהרה עם הזמן ושערה חדשה שנוצרת היא בצבע המקורי שלה (אבל הצבע והעובי לא באמת השתנו). בvellus hair שהוא דק ועדין בהרבה, זה לא יקרה. בגלל המבנה הדק שלו, הוא יצמח בחזרה לאותה הצורה.

  12. ❌״קרם הגנה כימי הופך קרינה לחום וקרם הגנה מינרלי עובד כמו מראה בכך שהוא מחזיר את הקרינה״❌ אמת: בקרם הגנה מינרלי רק 5% מהקרינה מוחזרת. כל שאר הקרינה הופכת לחום בדיוק כמו קרם הגנה כימי.

  13. ❌״מספיק למרוח גרגר אפונה מקרם הגנה״❌ אמת: לא נכון. הSPF נמדד לפי עובי מסוים, שלרוב האנשים הוא יוצא 2.5 מ״ל לפנים וצוואר. אם תמרחו פחות מזה, תקבלו פחות הגנה.

  14. ❌״SLS זה רעיל ומסרטן״❌ אמת: SLS זה רכיב ניקוי שיכול לייבש ולגרות. אין הוכחות שהוא מסרטן או רעיל. באחוזים קטנים ובפורמולה הנכונה הוא לא בהכרח מזיק.

  15. ❌״שימוש יתר בקרם הגנה יכול לגרום למחסור בויטמין די״❌ אמת: אין מה לדאוג לגבי מחסור בויטמין די בגלל קרם הגנה. קרם הגנה יכול להגן מ99% מקרני השמש בשימוש נכון (כמות נכונה וחידושים), שזה דיי הרבה, אבל יש עדיין לפחות 1% שכן מגיע לעור ומסתבר שזה מספיק בשביל לקבל ויטמין די. אפשר גם לקבל ויטמין די מהרבה מאכלים אחרים כמו חלב, דגים, ביצים, ופטריות. אז אלה אם אתם חיים בבונקר אין סיבה לדאגה ☺️ כמובן להקשיב לגוף ולעשות בדיקות במידת הצורך.

  16. ❌״אסור לשלב ויטמין סי וניאצינמיד״❌ אמת: מותר ואפילו מומלץ. המיתוס הזה התבסס על מחקר שנעשה לפני הרבה שנים בתנאים קיצוניים שלא תואמים את הטמפרטורות שאנחנו חיים בהם. היום כבר ידוע שאפשר לשלב את הרכיבים האלה ויש לא מעט מוצרים שמכילים את שניהם.

  17. ❌״מוצרי טיפוח עם קולגן מטפלים בקמטים״❌ אמת: קולגן זאת מולקולה גדולה מכדי לחדור לעור. קולגן זה לא רכיב רע, זה רכיב לחות טוב, אבל הוא לא מטפל בקמטים. חשוב להתאים את הציפיות ממנו.

  18. ❌״אם יש לך עור מיובש פשוט תשתי מים״❌ אמת: בעוד שמים חיוניים לבריאות שלנו, הם לא משפיעים באופן ישיר על הלחות בעור. הגוף מתעדף איברים אחרים לפני העור. מה שכן, שתיית מים מרובה תורמת לתהליכים אחרים בגוף שהם יכולים להשפיע על מראה העור. ככה שבאופן עקיף שתיית מים כן יכולה לעזור, אבל הקפדה על שגרה נכונה היא יותר קריטית בנושא הזה (מוצרי לחות, ניקוי עדין ולא אגרסיבי, שמירה על מחסום העור..)

  19. ❌״אסור להשתמש ברטינול בקיץ״❌ אנחנו יותר חשופים לשמש בקיץ, זה נכון. אבל קרני הUVA חודרות דרך העננים וחלונות וכמעט לא משתנות לאורך כל השנה, הן פשוט פחות מורגשות מUVB (שנחלש בחורף אך עדיין קיים). ככה שאנחנו צריכים להקפיד על קרם הגנה לאורך כל השנה ולא רק בקיץ, ובעיקר אם משתמשים ברכיבים פעילים שמגבירים רגישות לשמש כמו רטינול. בקיצור, אם את משתמשת ברטינול את בכל מקרה צריכה להקפיד על קרם הגנה, גם בקיץ וגם בחורף. ואם את מקפידה על קרם הגנה, אין לך מה לדאוג משימוש ברטינול.

  20. ❌״ככל שהאחוז של החומר הפעיל גבוה יותר זה יותר טוב״❌ אמת: אחוזים גבוהים של חומרים פעילים לא בהכרח יעילים יותר ויכולים לפגוע במחסום העור (כלומר לגרות ולייבש).

  21. ❌״אפשר לסגור ולפתוח נקבוביות״❌ אמת: נקבוביות הן לא דלת, אי אפשר לסגור ולפתוח אותן. מה שכן אפשר זה לגרום להן להראות פחות בולטות.

  22. ❌״צריך למרוח 2 אצבעות מקרם הגנה״❌ אמת: צריך למרוח 2.5 מ״ל של קרם הגנה לפנים וצוואר. השיטה של האצבעות לא מדויקת כי יש לנו גדלים שונים של ידיים וזה גם תלוי בעובי הפס שאת מורחת. אצלי למשל, כשמדדתי את זה עם כפית מדידה, יצא יותר מ6 אצבעות שלמות! (יש לי יד מאוד קטנה).

  23. ❌״אם זה נבדק דרמטולוגית לעור רגיש זה בטוח יתאים לעור הרגיש שלי״❌ אמת: ברוב העולם המושג הזה בכלל לא מוגדר או מפוקח. דרמטולוג יכול לזרוק קרם על הקיר ויקראו לזה נבדק דרמטולוגית. בישראל כן יש בדיקה מסודרת, אבל גם זה לא אומר ב100% שזה לא יגרה לך. אנחנו אנשים אינדיבידואלים וכל אחד מגיב לרכיבים בצורה אחרת. אני יכולה להעיד שהיו קרמים שנבדקו דרמטולוגית שגירו לי והעור שלי אפילו לא רגיש.

  24. ❌”צריך לנקות את העור עם סבון בוקר וערב״❌ אמת: אם אין לך נטיה להזיע מאוד או להפריש הרבה שומן בלילה, אין צורך בניקוי נוסף עם סבון בבוקר. אפשר להסתפק במים.

  25. ❌״את חייבת להכניס סרום וטונר לשגרה שלך״❌ אמת: סרום וטונר הם לא שלבי חובה. הם יכולים לעזור, בתנאי שהתאמת אותם למטרות שלך ולסוג העור שלך. שגרת טיפוח פשוטה של ניקוי, לחות, והגנה, יכולה להיות לא פחות טובה.

  26. ❌״איפור יכול לסתום נקבוביות ולפגוע בעור״❌ אמת: מבחינת ההרכב, מוצרי איפור לא כל כך שונים ממוצרי טיפוח כמו שאנחנו חושבים. יש להם מטרות שונות אבל הרבה רכיבים משותפים. הבעיה היא שהרבה נשים לא שומרות על היגיינה עם האיפור, כלומר לא מסירות את האיפור כמו שצריך ולא מנקות מברשות בין השימושים, מה שגורם לחיידקים להצטבר וזה מה שפוגע בעור. בנוסף, הרבה מוצרי איפור מכילים מבשמים, וחלק מהאנשים רגישים אליהם. אז מומלץ לקרוא רשימות רכיבים גם של מוצרי איפור.

  27. ❌״מייקאפ עם SPF זה מספיק להגנה מהשמש״❌ אמת: צריך למרוח שכבה עבה מאוד של קרם הגנה כדי להגיע להגנה שמובטחת על התכשיר. אם את לא מרדית׳ (המאפרת שמורחת 10 פאמפים של מייקאפ), את כנראה לא מגיעה להגנה הדרושה ממייקאפ, אז תמרחי גם קרם הגנה מתחת.

  28. ❌״להסתפר מאיץ את קצב צמיחת השיער״❌ אמת: תספורת רק תקצר לך את השיער. הקצוות של השיער לא מתקשרות עם עם השורש.

  29. ❌״אפשר לדעת הכל מרשימת הרכיבים״❌ רשימת רכיבים זה מידע מעולה וחשוב ואסור להתעלם ממנו, אבל מרשימת רכיבים אי אפשר לדעת הרבה דברים כמו- איכות של הרכיבים, האם הם נשמרו טוב (באמצעות אריזה, חומרים משמרים, מה הם עברו עד שהגיעו למדף…), אחוזים מדויקים, אינטראקציות עם רכיבים אחרים במוצר, ועוד.

  30. ❌״קרמי הגנה מינרלים לא נספגים לעור, בעוד שכימים נספגים לעור וחודרים למחזור הדם״❌ אמת: גם קרמי הגנה מינרלים יכולים להספג לעור, במיוחד אם יש בהם חלקיקים קטנים. אם נספג משהו, גם בקרמי הגנה כימיים וגם מינרלים, הכמות המינימלית שנספגת לא מזיקה לגוף. * לא כל המסננים הכימיים אותו דבר- חלק מהמסננים הכימיים מהדור החדש ממש נוצרו במטרה לא להספג בעור בקלות.

  31. ❌״פרבנים יכולים לגרום לסרטן השד״❌ פראבנים היו החומר המשמר הכי נפוץ עד לפני 10 שנים בגלל שהם זולים ויעילים. ב2004 יצא מחקר שבדק 20 נשים עם סרטן השד וגילה בכולם פראבנים. השמועה שפראבנים הם מסרטנים התפשטה מהר וגרמה להיסטריה עולמית. זמן קצר לאחר מכן מדענים ביקרו את המחקר וטענו שהוא מגוחך מכמה סיבות אבל העיקרית היא שלא הייתה השוואה לקבוצת ביקורת. חצי שנה לאחר מכן הכותבים של המאמר ציינו שהם לעולם לא טענו שפראבנים גורמים לסרטן השד, אבל זה כבר היה מאוחר מידי.

  32. ❌״אסור להשתמש ברטינול לפני גיל 25״❌ רופאים נותנים רטאוויט (טרטינוין, חומצה רטינואידית), שחזק פי 10-20 מרטינול, גם בגיל 14 לטיפול באקנה. אז להגיד שאסור זה ממש לא נכון. השאלה היא האם את צריכה את זה? הקולגן מתחיל לרדת בגילאי 20-25, אז בשביל אנטיאייג׳ינג אני חושבת שזה זמן טוב להתחיל בו.

  33. ❌״אם את לא מצליחה לבטא את רשימת הרכיבים, זה מסוכן ורעיל״❌ זה שאתה לא יודע איך לבטא רכיב מסוים, לא אומר שהוא מסוכן. יש הרבה רכיבים טובים שנשמעים מפחיד, כמו ניאצינמיד, ורכיבים רעים שנשמעים טוב, כמו שמן אתרי לבנדר. חוץ מזה שלהרבה רכיבים יש כמה שמות, כמו חומצה אסקורבית=ויטמין סי. שמות זה לא אינדיקציה לכלום.

  34. ❌״סיליקונים מזיקים לשיער״❌ ההפך הוא הנכון! סיליקונים עוטפים את השערה ומחליקים אותה, וככה שומרים עליה מלהשבר (מחיכוכים כמו סירוק). סיליקונים גם שומרים על השיער מחום (שמש, פן, מחליק..). אז הם עושים עבודה טובה בלהגן על השיער.

  35. ❌״את חייבת לבקר אצל הקוסמטיקאית כל כמה חודשים״❌ אמת: זה תלוי במצב העור שלך ובמטרות שלך. יש הרבה סוגים של טיפולים שיכולים לעזור למצבים שונים, אבל זה לא אומר שכולם צריכים אותם תמיד. תתייעצי עם הקוסמטיקאית על טיפול שיכול לעזור למטרה שלך, ואל תקבעי תור כללי רק כי את חושבת שצריך🙂 אני למשל אף פעם לא הייתי אצל קוסמטיקאית כי לא ראיתי צורך, אבל אולי אהיה בעתיד.

  36. ❌”רכיבים טבעיים הם בטוחים יותר, וסינטטים הם מסוכנים״❌ אמת: טבעי לא אומר בריא או בטוח יותר, וסינטטי לא אומר מסוכן. הרכיבים הכי רעילים בעולם הם טבעיים. גם ציאניד זה טבעי. בטיפוח, יש הרבה רכיבים שנחשבים טבעיים ויכולים לעשות הרבה נזק לעור, כמו שמנים אתריים, שיכולים לגרות ולפתח אלרגיות.

  37. ❌״וזלין זה קומודוגני ויכול להחמיר אקנה״❌ אמת: וזלין לא קומודוגני. כלומר, פטרוליום ג׳לי, הרכיב בוזלין המוכר. הסיבה שהוא יכול להחמיר אקנה זה כי הוא מאוד אוקלוסיבי, כלומר אוטם ומונע מלחות להתנדף מהעור. הבעיה היא שהוא יכול גם לכלוא את הבקטריות והזיעה מתחתיו וזה יכול מה שיכול להחמיר אקנה. אז אם העור שלך אקנתי, הייתי נמנעת מסלאגינג בשימוש קבוע.

  38. ❌״לקיחת תוספי תזונה עם ביוטין יעזור לשיער ולעור״❌ אמת: חוסר בביוטין בגוף הוא מאוד נדיר. גם אם יש לך חוסר, לקיחת תוסף תזונה עם ביוטין לא עוזרת לשיער ולעור. יותר מזה, להרבה אנשים (כולל אני) עודף ביוטין מחמיר אקנה! אז אם את לוקחת תוספי תזונה לשיער ולא מבינה למה האקנה החמיר, הייתי מנסה להפסיק עם התוספים ולראות מה קורה.

  39. ❌״בקוריאה SPF50 זה כמו SPF20 בארץ וזה לא מספיק לשמש הישראלית״❌ המיתוס הזה נובע ממקרה שקרה ב2020- בדקו קרם הגנה קוריאני של חברת פיוריטו במעבדה חיצונית וגילו שהוא SPF18 ולא 50 כפי שהובטח. אחר כך בדקו חברות קוריאניות נוספות וגם הן נכשלו בבדיקה. מסתבר שהמעבדה בקוריאה שעשתה את הבדיקות זייפה את התוצאות. אבל מאז הקוריאנים למדו מהמקרה ורוב החברות הקוריאניות המוכרות היום שולחות את הקרם לבדיקה נוספת במעבדות מחוץ לקוריאה (אירופה, קנדה..), כדי לוודא שהוא אכן SPF50. חשוב גם לציין שקרמי ההגנה הקוריאנים לא עמידים במים ולכן הם בהחלט לא מתאימים לימים חמים שאנחנו הרבה מחוץ לבית או לים/בריכה, כי הם פשוט לא יחזיקו על העור. הם יותר מתאימים לבית-משרד.

  40. ❌״גברים צריכים להשתמש במוצרי טיפוח יעודיים לגברים״❌ *ההבדל בין עור של גבר לעור של אישה לא כזה משמעותי. לגברים יש נטיה לעור שומני יותר, אבל זה לא אומר שאין גברים עם עור יבש ואין נשים עם עור שומני. *אין במוצרי טיפוח לגברים משהו שאין בכל מוצר טיפוח אחר. זה רק עניין של מיתוג ושיווק.

  41. ❌״סיליקונים לא מתאימים לעור רגיש״❌ אמת: בדיוק ההפך! סיליקונים הם היפואלרגנים, לא מגרים, ומאוד נדיר לקבל תגובה אלרגית מהם. מהסיבה הזאת משתמשים בהם הרבה בתרופות.

  42. ❌”עדיף לחפוף את השיער כמה שפחות ואפילו כדאי לא לחפוף בכלל״❌. גם אני האמנתי בזה בעבר, אבל זה לא מדויק. כמו שאנחנו מנקים את הפנים כל יום, זה לא מזיק לקרקפת לנקות אותה אפילו כל יום. וכמו שאנחנו לא נשתמש בסבונים מייבשים לפנים שלנו, כדאי להמנע משמפו מייבש לקרקפת. לא לחפוף את השיער בכלל או בתדירות נמוכה יכול לגרום להצטברות חיידקים ומחלות עור עם תופעות קשות החל מקשקשים עד נשירה חמורה. אני לא אומרת שחייבים לחפוף כל יום, אבל תמצאו את התדירות הנכונה לכם, ואת השמפו הנכון

  43. ❌״מוצרי טיפוח יקרים יותר הם טובים יותר״❌ יש הרבה פקטורים למחיר המוצר וזה לא רק איכות חומרי הגלם והאחוזים- גם שיווק, מיתוג, אריזות, מיסים ועלויות (תלוי מדינה), מחקר ובדיקות, פטנטים, ועוד. הרבה פעמים מוצרים יוקרתיים אפילו פחות טובים מהזולים כי הם מתמקדים בלתת חוויה טובה ללקוח ולא באמת לתרום לעור. למשל ע״י הוספת ריח טוב, שבסופו של דבר יכול גם לפגוע בעור. זה לגמרי אפשרי לבנות שגרת טיפוח טובה במחירים נוחים.

  44. ❌״שמנים אתריים במוצרי טיפוח הם טובים כי הם טבעיים״❌ זה שמשהו נשמע טבעי לא אומר שהוא בריא לעור. כמעט כל השמנים האתריים מאוד מגרים, יכולים לפגוע במחסום העור, ולגרום לתגובות אלרגיות. לחלקם יש יתרונות כמו אנטיאוקסידנטיות או אנטיבקטריאליות, אבל את היתרונות האלו אפשר למצוא בלא מעט רכיבים אחרים לא מגרים.

  45. ❌״קרמי הגנה כימיים פוגעים בשוניות האלמוגים״❌ יש מספר מחקרים שמראים את הקשר בין רכיבי הגנה מסוימים לשוניות האלמוגים. אבל אם נסתכל על העובדות והמספרים נראה שרכיבי ההגנה לא באמת מהווים איום על האלמוגים. האוקיינוס הוא עצום בגודלו, וביחס לכמות רכיבי ההגנה שיכולים בכלל להגיע אל האלמוגים, הנזק הוא מזערי.אם בכל זאת אתם רוצים להמנע מהם- יש רכיבי הגנה שלא הוכח שום קשר ביניהם לבין הלבנת אלמוגים. שימו לב שזה לא כל רכיבי ההגנה הכימיים בעולם, ויש שם גם מסנן הגנה מינרלי!

  46. ❌״זהב מטפל בקמטים ועור בוגר כי הוא יוצר מטענים חשמליים בעור״❌ זה לא הוכח מעולם. בניגוד למה שטוענות חברות הקוסמטיקה, אין שום מחקר שמוכיח את הקשר בין זהב לאנטיאייג׳ינג.

  47. ❌”קרמי הגנה מסרטנים כי יש בהם בנזן”❌ בנזן הוא באמת רכיב מסוכן אבל חשוב להבין כמה נקודות: 1. זאת לא בעיה של קרמי הגנה בלבד, אלא בכללי מוצרי טיפוח. 2. אף אחד לא מוסיף בנזן בכוונה למוצרי טיפוח. זה תוצר לוואי שקורה לפעמים כשרכיבים נפגעים או מתקלקלים או שיש בעיה בתהליך היצור. 3. כולנו נושמים בנזן בחיי היום יום שלנו. בדלק יש בנזן, בעשן סיגריות יש בנזן, בפלסטיק, ואפילו באוכל ובשתיה שלנו. הכמויות האלו של בנזן זניחות ולא מסרטנות. הבעיה היא כששואפים הרבה יותר בנזן, למשל אצל עובדים במפעלים. 4. ככל הנראה במריחה על העור רוב הבנזן אפילו לא נספג לעור. רוב הבעיה עם בנזן זה בשאיפה.בסך הכל נראה שהכמויות של בנזן שקיימות בחלק ממוצרי הטיפוח הן זניחות ולא מסרטנות. (בכל מקרה כל מאמץ לצמצם את החשיפה לבנזן הוא חשוב)

  48. ❌״אוקסיבנזון זה מסרטן״❌ אין הוכחה מדעית שאוקסיבנזון מסרטן, למרות שהוא בשימוש עשורים.

  49. ❌״טלק לא מתאים לעור אקנתי כי הוא קומודוגני״❌ טלק לא קומודוגני. מדד הקומודוגניות שלו הוא 1. וגם אם הוא היה קומודוגני, זה לא בהכרח אומר שהוא יעשה לך התפרצות.

  50. ❌״טלק זה מסרטן״❌ נתחיל מזה שטלק בפני עצמו לא מסרטן. מה שיכול לסרטן זה סוג של מינרל בשם אסבסט שטלק יכול להיות מזוהם בו. זה לא משהו נפוץ שקורה עם טלק. בשנים האחרונות הFDA עושים מאמצים לצמצם את האסבסטים במוצרי טיפוח. בסקר האחרון ב2022 הם בדקו 50 מוצרים עם טלק ולא מצאו אסבסטים באף אחד מהם. דבר שני, הדאגה הגדולה של אסבסטים היא בשאיפה או אכילה בכמויות גדולות, כמו למשל אצל עובדים במפעלים שחשופים יותר לאסבסטים. במריחה על העור סביר להניח שלא נספג כלום לגוף.


Comentarios


בואו לעקוב אחרי :)

  • Spotify
  • Threads
  • Linkedin
  • TikTok
  • Instagram
bottom of page